Wigilia


Tradycyjna wieczerza wigilijna tego sycowskiego klubu, pomagającego najbardziej potrzebującym, odbyła się 19 grudnia w „Gościńcu pod Lasem”.
Nie zabrakło tradycyjnych potraw wigilijnych: barszczu czerwonego z uszkami, zupy grzybowej, kapusty z grochem, karpi, śledzi, pierogów z kapustą i grzybami czy kompotu z suszu. Swoich kolegów oraz sympatyków stowarzyszenia uroczyście powitał prezydent Bogusław Kuciński, który podziękował wszystkim za to, że w tym pięknym przedświątecznym okresie znaleźli chwilę, by spędzić ja razem i połamać się opłatkiem. Spotkanie było okazją do złożenia sobie świąteczno-noworocznych życzeń, skosztowania restauracyjnych przysmaków, ale także do podsumowania mijającego roku. Członkowie klubu rozmawiali również o przygotowaniach do kolejnego Charytatywnego Balu Klubu Kiwanis, który ma się odbyć 16 stycznia.
W spotkaniu wzięli udział: Andrzej Plewka, Jarosław Przybysz, Krzysztof Cegła, Stanisław Babło, Bogusław Kuciński, Edward Kułot, Mariusz Kłosek, Marek Łata oraz Adam Hrehorowicz .

(Autor tekstu i zdjęć Dawid Samulski.)